Jag skriver om konst i olika former och är intresserad av det mesta, det må sedan kallas traditionellt, samtidskonst, modernistiskt eller postmodernistiskt. Dessutom publicerar jag en hel del egna fotografier i olika genrer.

Om mig

Mitt foto
Jag är 60 år gammal och bor i Uddevalla där jag arbetat som journalist. Har också genom åren pysslat en hel del med filosofi, både inom och utom de akademiska sammanhangen. Är intresserad av mycket (för mycket säger en del) och har ett ganska passionerat förhållande till det jag är intaggad på.

torsdag 20 mars 2008

Grönt te igen

Man kan ta en tesked te per kopp och en för kannan och det räcker ofta med att låga tet dra i 2 minuter. När man kokat vattnet ska det svalna, så att all hörbar rörelse i vattnet upphör. När tet dragit färdigt kan det gärna svalna lite i kannan. Grönt te ska inte drickas för varmt (men det ska förstås inte heller kallna).
Nu ska jag gå till kaffe/te-affären på Kungsgatan, där man förhoppningsvis fått hem mer pai mu tan, ett av de finaste gröna teerna, det är så fint (och dyrt) att det kallas "vitt" (fast det är förstås synbarligen grönt).
Detta vita te kan man mycket väl nöja sig med att dra i 2 minuter, men man kan också låta det dra i tio minuter, utan att det blir beskt. Det får då istället en mer utvecklad och fördjupad bouquet, eller hur det nu heter på vinnördspråket.

Inga kommentarer:

STORBILDSGALLERI

STORBILDSGALLERI
Här lägger jag ut bilder i lite större format .

Ex Machina Tora Windahl

Ex Machina Tora Windahl

Valand

Valand
Större kök. Skulptur av Beatrice Ehrström.