Jag skriver om konst i olika former och är intresserad av det mesta, det må sedan kallas traditionellt, samtidskonst, modernistiskt eller postmodernistiskt. Dessutom publicerar jag en hel del egna fotografier i olika genrer.

Om mig

Mitt foto
Jag är 60 år gammal och bor i Uddevalla där jag arbetat som journalist. Har också genom åren pysslat en hel del med filosofi, både inom och utom de akademiska sammanhangen. Är intresserad av mycket (för mycket säger en del) och har ett ganska passionerat förhållande till det jag är intaggad på.

söndag 25 maj 2008

Birigitta Heiling (revisited)Jag har nedan (8 maj) skrivit om Birgitta Heilings utställning på Bohusgalleriet (varar fram till 28 maj). Vid ett återbesök slås jag fortfarande av målningarnas både kärva naturalism och strama abstraktion. Det lyriska finns där också. Men jag redovisade i mitt första inlägg inget exempel på grönskan i hennes bildvärld, vilket härmed åtgärdas. Bilden ovan heter Mot öster.
Bilden överst heter Dammen med smultron och här ser jag tvetydigheter kring jord/skugga, vatten/rymd tillsammans med den framträngande grönskan. Är det rosa att betrakta som vatten eller som luft? Är det gulbruna skuggor över vatten, jord eller förtorkad växtlighet?

Inga kommentarer:

STORBILDSGALLERI

STORBILDSGALLERI
Här lägger jag ut bilder i lite större format .

Ex Machina Tora Windahl

Ex Machina Tora Windahl

Valand

Valand
Större kök. Skulptur av Beatrice Ehrström.