Jag skriver om konst i olika former och är intresserad av det mesta, det må sedan kallas traditionellt, samtidskonst, modernistiskt eller postmodernistiskt. Dessutom publicerar jag en hel del egna fotografier i olika genrer.

Om mig

Mitt foto
Jag är 60 år gammal och bor i Uddevalla där jag arbetat som journalist. Har också genom åren pysslat en hel del med filosofi, både inom och utom de akademiska sammanhangen. Är intresserad av mycket (för mycket säger en del) och har ett ganska passionerat förhållande till det jag är intaggad på.

tisdag 3 mars 2009

Göteborg som konstobjekt; fragment av stadsdel..

På balkongen I

På balkongen II

På balkongen III

Yta utan öppning.

Yta med öppning

Komplex yta med mild framtoning.

I badrummet I

I badrummet II

Rött på strukturerad plåt samt vitt med grå räta linjer.

Plats med spik I

Plats med spik II

Aspekt på yta med två hål I

Aspekt på yta med två hål II

Aspekt på yta med två hål III

Yta med målerisk gesltalt

I hörnet I

I hörnet II

Objektkonstellation i hörnets närhet.

Blågrönt på asfalt I

Blågrönt på asfalt II

Buskage med vitt.

Buskage med gult.

Buskage med gult och violett.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Zhitza sa...

En unik konstutställning av Vlajkovic Vladimir Zhitza
"Can I hear your voice again?" "Galleri Cosmopolitan" Göteborg, 27 okt - 18 nov 2012

Zhitzas tavlor uppmuntrar till funderingar kring platser och människor och resor i minnet. Den öppna form han använder i sitt bildspråk medför att dessa betraktelser blir högst personliga. Det är en styrka. Han ger oss individuella nycklar att sätta i låset till de dörrar som väcker våra associationer och känslor inför samtiden, närhistorien eller egna upplevelser till liv.

Det krävs ett självförtroende och mod att måla som Zhitza gör. Penseldraget måste vara perfekt avvägt vid första påstrykningen.

Bra konst har den omedelbara förmågan att lyfta betraktarens seende till konstnärens poetiskt skapande nivå. En målning som ”Can I hear your voice again?” slår an direkt och ger detta mycket speciella märkvärdiga seende och denna sinnliga upplevelse.

Zhitzas mäktiga målningar fortsätter att vara påtagligt levande. När man bläddrar på www.zhitza.se återkommer minnen och funderingar med full styrka. Lika omedelbara och fräscha som när man först såg bilderna och de fortsätter att växa i intensitet.

Zhitza, som är utbildad i design och juridik, är representerad i ett flertal företag och privata samlingar i Sverige, England, USA, Australien, Tyskland, Kroatien och Danmark.

STORBILDSGALLERI

STORBILDSGALLERI
Här lägger jag ut bilder i lite större format .

Ex Machina Tora Windahl

Ex Machina Tora Windahl

Valand

Valand
Större kök. Skulptur av Beatrice Ehrström.