Jag skriver om konst i olika former och är intresserad av det mesta, det må sedan kallas traditionellt, samtidskonst, modernistiskt eller postmodernistiskt. Dessutom publicerar jag en hel del egna fotografier i olika genrer.

Om mig

Mitt foto
Jag är 60 år gammal och bor i Uddevalla där jag arbetat som journalist. Har också genom åren pysslat en hel del med filosofi, både inom och utom de akademiska sammanhangen. Är intresserad av mycket (för mycket säger en del) och har ett ganska passionerat förhållande till det jag är intaggad på.

tisdag 17 november 2009

Beyond painting (3); Från sidan sett....

Beyond painting
Konsthallen, Uddevalla

Mikael Fagerlund visar bland annat White Coloured Stripes som består av nio smala rektangulära former som framifrån sett går i vitt. Materialet är acrylglas och rektanglarna är målade med vinylfärg på baksidan.

Tittar man riktigt noga kan man även framifrån, eller ur mycket liten vinkel, se en svagt färgad aura som strålar ut kring de skarpa vita formerna.

Ser man verket från sidan så framträder de underliggande färgerna som ränder.

Verket framstår alltså som en 3-dimensionell målning ("färgfläckar" utspridda i rummet), eller kanske, om man så vill, som en målad skulptur....

Man kan förändra dess karaktär genom att betrakta det ur olika synvinklar....

Kanske är det lite oklart vad som ska räknas som det här verkets framsida.....

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

STORBILDSGALLERI

STORBILDSGALLERI
Här lägger jag ut bilder i lite större format .

Ex Machina Tora Windahl

Ex Machina Tora Windahl

Valand

Valand
Större kök. Skulptur av Beatrice Ehrström.