Jag skriver om konst i olika former och är intresserad av det mesta, det må sedan kallas traditionellt, samtidskonst, modernistiskt eller postmodernistiskt. Dessutom publicerar jag en hel del egna fotografier i olika genrer.

Om mig

Mitt foto
Jag är 60 år gammal och bor i Uddevalla där jag arbetat som journalist. Har också genom åren pysslat en hel del med filosofi, både inom och utom de akademiska sammanhangen. Är intresserad av mycket (för mycket säger en del) och har ett ganska passionerat förhållande till det jag är intaggad på.

tisdag 10 juni 2008

Uddevalla Fragment i kvällsljus

Foto, samtidskonst, konst, readymade
I kvällsljus kan ytor och föemål glöda och lysa med stor intensitet, lite för stor ibland, kan det tyckas. Det uppstår skuggor som hör kvällsljuset till också. Här följer några bilder, av vilka några befinner sig i gränslandet mellan starkt ljus och ett övermått av ljus. Det kan vara svårt att hitta rätt balans.
Ytorna och föremålen är egentligen vilka ytor och föremål som helst som råkat intressera mig. De är i alla fall fragment i kvällsljus av staden Uddevalla i mitt högst personliga urval.


Utanför mörkret därinne.

Solstrålar i mekanisk miljö.

Yta med ljus i balans.

Yta med ljus i obalans.

Det rena vita bland det dunkelt mörka.

Komposition som världen skapat utan hjälp av någon konstnär.


Den här är nog min egen favorit i dagens lilla urval av Uddevallafragment. Här råder ett visst lugn som jag uppskattar..

Inga kommentarer:

STORBILDSGALLERI

STORBILDSGALLERI
Här lägger jag ut bilder i lite större format .

Ex Machina Tora Windahl

Ex Machina Tora Windahl

Valand

Valand
Större kök. Skulptur av Beatrice Ehrström.